Ledarskapsutbildning i Stockholm

Utbildningar för ledare och chefer i Stockholm

Välkommen till Stockholm och till Hjärtum Utbildning för att gå din ledarskapsutbildning. Välj bland nedanstående utbildningar och datum. Du bokar genom att klicka på respektive länk för att komma till utbildningens webbsida. Där kan du också läsa mer om innehåll, målgrupp och de lärdomar du får med dig från utbildningsdagarna. Du ser vad andra som gått utbildningen tyckt, får information om deltagaravgift, tider, utbildningsort med mera. Du kan även klicka hem en PDF-fil med programmet, där du kan läsa mer, bl a om utbildaren.

Utbildning Beskrivning Datum i Stockholm 2024
Ny som chef Förbereder dig inför chefsrollen 5-6 sep, 10-11 okt
Ny som chef - steg 2 Stärk din roll som chef ytterligare 28-29 nov
Att leda utan att vara chef Ger dig en helhetsbild av ledarrollen 5-6 sep, 10-11 okt 
Att leda utan att vara chef - steg 2 Fördjupa dina ledarkunskaper 4-5 dec
Ny som projektledare Lär dig att självständigt driva projekt 21-22 nov
Arbetsledarutbildning Så leder och fördelar du arbetet 3-4 sep, 19-20 nov
Chefens samtal Håll medarbetarsamtal & svåra samtal 9 okt
Certifierad ledare För dig som arbetat en tid som ledare 17-18 okt
New to management Ny som chef på engelska 7-8 nov

 

Våra deltagare säger

"Allting var helt underbart. Jag kommer helt klart rekommendera denna utbildning för alla som är intresserade av ledarskap. Utbildningen var en rejäl ögonöppnare för nyblivna ledare.  Frågorna som vi fick diskutera var väldigt bra då de fick en att tänka till väldigt mycket." - Zilan Amir, IT - arkitekt (konsult), Midagon Sverige (Att leda utan att vara chef)

"Bra utbildning som skapade reflektioner. Det var lätt att interagera med kursledaren. Det fanns ett genuint intresse för att coacha oss. Han var väldigt lyhörd för vilka vi var och var vi kom ifrån för arbetsplats." - deltagare från Conexi (Ny som chef)

"Rekommenderas för alla som har någon form av ledande befattning. Helnöjd, och proppfull i huvudet!" - Ted Lundberg, transportledare, Wiklunds Åkeri AB (Arbetsledarutbildning)

Skaffa moderna kunskaper

En utbildad ledare är en modern ledare. En utbildad chef är en nytänkande chef. Vikten av att skaffa sig kunskaper i konsten att leda är avgörande för om du ska bli framgångsrik i ledarrollen. Alla erfarna ledare vet att det är svårt att bara kavla upp ärmarna och börja leda, utan att ha fått åtminstone en introduktion till ledarskapet. De flesta chefer är medvetna om att när man är ny i rollen är det lätt att göra misstag. Välj därför gärna någon av våra utbildningar för ledare eller chefer och se till att du får rätt förutsättningar för din nya roll.

Effektiv utbildning avgörande

En effektiv ledarskapsutbildning är avgörande för att utveckla starka ledare som kan driva företag framåt. Våra utbildningar för ledare och chefer erbjuder en praktiskt användbar strategi för att utveckla och förbättra ledarskapsförmågor på alla nivåer. Med vår ledarskapsutbildning kan du förbättra kommunikationsförmågor, konflikthantering, beslutsfattande och strategiskt tänkande. Vi erbjuder en mix av teoretisk kunskap och praktiska färdigheter som är direkt tillämpliga i arbetslivet.

Ledarskapsexperter tränar upp ditt ledarskap

Våra erfarna utbildare och ledarskapsexperter leder deltagarna genom interaktiva sessioner, case-studier och övningar som främjar personlig tillväxt och professionell utveckling. Vi anpassar också utbildningen efter specifika behov och organisationers unika behov. Då kommer vi till er och håller en anpassad företagsutbildning.

Ledarskapskompetens för dig

Oavsett om du är en ny som ledare och vill förbättra dina grundläggande ledarskapsförmågor eller en erfaren chef som strävar efter att finjustera din ledarstil, så kan vår ledarskapsutbildning hjälpa dig att nå dina mål. Ta nästa steg mot ledarskapskompetens och kontakta oss för att ta reda på hur vi kan ta fram en utbildningsplan för dig eller ditt team.

Uppdaterat innehåll

Om du bor i eller nära Stockholm är det naturligt att välja en utbildning som går i huvudstaden. Alla våra chefskurser och ledarutbildningar går i Stockholm. Du hittar även en del av dem i Göteborg och Malmö. Gemensamt för dem alla är att de är beprövade och omtyckta samt ger moderna kunskaper. En del kurser har vi genomfört under många år. Vi finslipar och utvecklar dem kontinuerligt så att de alltid är uppdaterade. Andra utbildningar är nya och tar upp nydanande modeller för ledarskap. Utvecklingen inom ledarskapsområdet pågår ständigt, och nya sätt att leda uppstår hela tiden.

Bygg även upp spetskompetensen

När du utbildat dig inom grunderna i ledarskap är det dags att börja fundera över spetskunskaperna. Ekonomi är ett viktigt område för chefen. Utbildningen Ekonomi för icke ekonomer finns för dig som är nybörjare inom företagsekonomi. Gå den för att bli trygg med alla uttryck och den ekonomiska terminologin. Utbildningen Chefens samtal vänder sig till alla ledare och chefer som ansvarar för personal. Här lär du dig hur du bäst når fram i kommunikationen med dina medarbetare. Utbildningen går igenom både medarbetarsamtal och svåra samtal. Det gör att den täcker in de viktigaste samtalen du som chef behöver hålla med jämna mellanrum.

Bli trygg som ledare

När du utvecklar dig som ledare skapar du förutsättningar för att leda på ett aktivt, tryggt och långsiktigt sätt. En utbildning håller dina kunskaper uppdaterade och ditt lärande på en hög nivå. Dessutom möter du andra utbildningsdeltagare och får ta del av deras erfarenheter, vilket är värdefullt i sig. Det är mycket givande att lyssna till vad andra i samma situation som du själv har varit med om. 

Chefer ha ofta samma frågeställningar

Ibland kan någon annan ledare klä i ord precis den känsla du själv haft, men som du inte har kunnat beskriva. Ni brottas ofta med liknande typer av frågeställningar och problem på arbetsplatsen. Det är skönt att höra att man inte är ensam om att inte veta vilken väg som är rätt att gå, speciellt i svåra situationer. Med nya lärdomar kommer tryggheten i chefskapet. Med rätt kunskaper ökar säkerheten i ledarskapet.

Möt våra erfarna utbildningsledare i Stockholm

Vi har erfarna utbildningsledare och är stolta över de fina recensioner som våra deltagare ger både dem och oss som utbildningsföretag. När du väljer en utbildning hos oss får du ta del av såväl modernt innehåll som beprövade ledarskapsmetoder. Du utvecklar dina ledaregenskaper och får kunskap om flera sidor hos dig själv som du kan använda i ditt ledarskap. Vissa egenskaper kanske du till och med inte kände till eller var medveten om. Efter en utbildning i ledarskap i Stockholm har du fått fler insikter om dig själv och tips på hur du kan använda dina egenskaper i rollen som ledare.

Hotell i Stockholm nära utbildningslokalen

Vi har avtal med flera hotell i Stockholm, vilket ger dig rabatt på boendet under din utbildning här. I samband med att vi mejlar kallelsen till utbildningen får du förslag på hotell som ligger i närheten av lokalen där utbildningen kommer att genomföras. Våra utbildningar går alltid i centrala delarna av Stockholm. Det är viktigt att det är enkelt för dig som är tillresande att ta dig till utbildningslokalen. Vi strävar efter att det ska vara lätt att både hitta och att ta sig dit, om du kommer från andra delar av landet. 

Företagsanpassad utbildning i Stockholm

Vi kan även hjälpa till med att ordna en möteslokal för er i Stockholm. Antingen för att få en helt egen utbildning, bara för era ledare, eller för att hålla ett internt möte. Vi bokar fika och lunch och allt runtomkring, så att ni kan koncentrera er på utbildningen eller mötet. Om ni vill ha en helt egen utbildning i Stockholm är det till oss ni ska vända er. Smidigt och enkelt och mycket prisvärt. Kontakta oss för en offert. Det går självklart även bra att boka en ledarskapsutbildning på distans som vi håller bara för er. 

Innehåll i en ledarskapskurs

Innehållet kan variera ganska mycket. Det kan vara en omfattande UGL-utbildning eller en kortare intensivutbildning. Målgruppen kan vara nya ledare eller de som har jobbat ett antal år i en ledande position. Grunderna i ledarskap är dock desamma. Det handlar till syvende och sist om att upprätta ett förtroende för dig som ledare. Dina medarbetare ska lyssna till dig, följa dig och lita på dig. Förtroende går åt båda hållen. Det är viktigt att du som ledare har förtroende för ditt team lika mycket som det är viktigt att du känner en förtroendekoppling till dig. Detta gäller alla ledare, oavsett antal år i ledarrollen, men det är särskilt viktigt dig som är ny som ledare.

Nya ledare utbildar sig i kommunikation

Det är oerhört viktigt att en ny ledare fortsätter att utveckla sin kommunikationsförmåga som en del av sin personliga utveckling. Här kommer en utbildning i Stockholm, eller i Göteborg, Malmö med flera städer, in i bilden. Oavsett var du går kursen får du  användbara och praktiska kunskaper om bland annat kommunikation. Det är till exempel nästan omöjligt att kommunicera för mycket när du startar upp i din ledarroll. Detta för att du måste se till att teamet förstår sina roller i företagets framgång. Ett effektivt och långsiktigt hållbart ledarskap bygger på öppen kommunikation och tillit som utgångspunkt. Det är svårt för en ledare att leda om han eller hon inte är betrodd av laget.

Utbildningsämnen för ledaren

I en ledares utbildning styrs innehåll och val av ämnen av ledarens behov av att skapa förtroende för dig i ledarrollen. Förtroende är något som byggs upp och förtjänas av ett team. Det kommer till stånd genom åtgärder som du gör konsekvent, varje dag, även i liten skala. När du som ny ledare etablerar och arbetar med teamet för att uppnå målen, är en snabb väg till att skapa förtroende att vara säker på att medarbetarna förstår de övergripande målen. Plus det strategiska uppdraget. Varför är just er vision viktig för företaget? Ditt team litar på det som är tydligt förklarat. De litar inte gärna på något som är tvetydigt eller svårt att förklara. När målen är både tydliga och väl kommunicerade, då blir det mindre konflikter och förvirring från alla parter. 

Konsten att skapa förtroende

En utbildning hos oss i Stockholm, som är inriktad mot att lära dig att leda, innehåller bland annat information om hur du skapar förtroende för dig som ledare. Säg exempelvis att du lovar att dela  din grupps resultat varje vecka och publicera dina uppdaterade resultatkommentarer varje måndag morgon. Då behöver du inse att teamet litar på att du följer det löftet. Du måste dela resultat varje vecka och publicera det på måndag morgon. Om du dröjer till onsdag, urholkar det känslan av förtroende. Sedan måste du arbeta mycket hårdare för att återfå detta.

Utbildning ger resultat i form av ökade kunskaper

Under en utbildning för ledare i Stockholm, eller någon annan del av Sverige, kommer du att lära dig att det är bra att du stakar ut en väg. Du behöver göra en plan för dig och din grupp. Hur ska ni tillsammans uppnå målen? Hur anpassar ni planen för att ni ska kunna arbeta som ett team? Prata med gruppen om områden som behöver bli bättre i laget. Berätta hur du som teamets ledare kommer att coacha alla teammedlemmar genom dessa områden. Medlemmarnas dagar kanske kommer att se lite annorlunda ut än de har gjort förut. Detta behöver de bli förberedda på. Först då kan de planera sin tid väl och arbeta med det viktiga och inte bara det brådskande.

Kontinuerligt lärande är bra för en ledare

Som ledare är det viktigt att du skapar ett kontinuerligt pågående lärande. Att regelbundet gå olika utbildningar i ledarskap är en del. Du får då nya infallsvinklar i att leda och lär dig ställa de rätta frågorna. Några av de mest kraftfulla frågorna du kan ställa till en anställd inför en uppgift är: hur kan du lösa det här? Hur kan du nå våra mål för just den här arbetsuppgiften? Om till exempel en säljare måste ringa tio samtal om dagen, hur ska hen då göra det? Fortsätt fråga hur, så kokar du ner fokusområdet till något där medarbetaren kan göra en förändring. Antingen idag eller imorgon för att flytta nålen och få önskat resultat.

Att kunna delegera

Som ny ledare har du ytterligare ett hinder att klara när du går från att ha vara en specialist till en ledarroll. Hur bra är du på att delegera? Just delegering är en stor del av en ledares vardag och därmed ingår det som en del i en utbildning i ledarskap. Det är viktigt att lära sig konsten att delegera. När du arbetade som specialist var du själv ansvarig för att jobbet blev gjort med en hög kvalitetsnivå, eftersom du gjorde det själv. Nu när du blivit en ledare måste du lära dig att låta andra göra jobbet. Det kommer inte att fungera för dig i längden att fortsätta att ta på dig en stor del av jobbet själv. Var vaksam på dina tendenser att ta på dig en stor del av arbetet själv.

Chefsutbildning i Stockholm

Under en chefsutbildning i Stockholm får du hjälp med att inse hur viktigt det är att lära sig att delegera när man blir chef. Du behöver lära dig att lita på att andra kan utföra arbetsuppgifterna och börja delegera till medlemmarna i teamet. Du är van vid att göra allt jobb själv. Därför behöver du nu utveckla en av de viktigaste färdigheterna som ledare; nämligen att veta när du ska delegera. Som chef ska du leda människor till framgång och låta dem visa vad de går för.

Lär dig om gruppens ansvarsskyldighet

Under en utbildning i Stockholm, Malmö, Göteborg med flera städer, kommer detta med teamets ansvar att ingå i kursmaterialet. Ansvaret går i många olika riktningar. Hur är du som ledare ansvarig inför individerna i gruppen? Självklart har du ett stort ansvar. Du ska se till de fullföljer sina arbetsuppgifter och uppnår målen. Teamet och de enskilda medlemmarna har i sin tur ansvar för att de klarar av de åtaganden de har fått.

Få alla att se och ta sitt ansvar

Att alla har förstått och accepterat sitt ansvar är jätteviktigt. Här kan vi gå till förtroendeprincipen som säger att åtaganden ska vara konsekventa. Om en medarbetare säger att hon kommer att ha en viss information åt dig i slutet av dagen, är hon ansvarig för det åtagandet. Hon ska fullfölja och leverera och bevisar sin pålitlighet i det ögonblick de visar sitt ansvar för laget.

Ge teamet självständighet

Ingen gillar en ledare som agerar som en mikromanager. Under en utbildning i ledarskap i Stockholm lär du dig mer om att våga ge teamet sin självständighet. Om du har visat ditt team vilka mål de ansvarar för är det deras jobb att uppnå dessa. När du har kommunicerat tydliga förväntningar, är det viktigt att låta medarbetarna fatta  egna beslut om hur arbetet ska gå till. Alla medlemmar av din grupp behöver utveckla sin egen stil för att hantera det dagliga arbetet. Se till att du ger dem rätt redskap som hjälper dem att lyckas. Det kan vara veckomöten, dagliga möten eller annat som fungerar för er. En bra regel är att träffa dem regelbundet. Då skapar du möjligheter för en öppen dialog med dig om frågor eller utmaningar de hamnar inför.

Ledarstilar

Har en ledare som arbetar i Stockholm en annan ledarstil än en som verkar i Malmö? Sannolikt beror ledarstilen inte på staden, utan på kunskaper ledaren införskaffat. Du behöver hitta din personliga stil som ledare, för att kunna lägga grunden för att bli framgångsrik. När du blir befordrad till en ledningsroll, uppstår en spänning inför den nya utmaningen. Kanske även en viss rädsla för att ta ett mycket större och bredare ansvar. Ta dig tid att tänka igenom hur du vill agera som ledare.

Hitta ditt sätt att leda

En utbildning kan hjälpa dig att hitta din egen autentiska ledarstil. Att ta sig an ett team innebär en helt ny grej. Det finns gott om misstag för nybörjaren att göra. Utrusta dig så att manteln du tar på dig som ledare inte går sönder efter ett par månader in i din nya roll. Lär dig att lita på gruppen du leder. Hitta sätt att planera, delegera och att axla ansvaret. Då kommer du att bli en ledare som är engagerad i teamets framgång och 100% bakom företagets uppdrag.

Att vara en ledare

Alla kan bli utnämnda till ledare, men alla vet inte vad det innebär att faktiskt vara en ledare. Visst du till exempel att du först och främst måste bli din egna ledare? Det vill säga att du måste kunna utöva ett självledarskap, innan du kan leda andra människor. En ledarskapsutbildning i Stockholm tar upp detta faktum. Utbildningsledaren strävar efter att lära dig saker om dig själv, likväl som denne förklarar läran om ledarskap. Den bästa utbildningen är den där du kommer till nya insikter om hur du är eller kan bli som ledare. Du har både dåliga sidor och bra sidor hos dig själv. Om du vill bli en framgångsledare måste du både se och acceptera alla dina sidor. Först då kan du börja bearbeta sådant som du vill förändra.

Grunderna i ledarskap

När du har lärt dig grunderna i ledarskap kan du fortsätta att utveckla ditt ledarskap. Basen i att leda behöver du för att kunna leda ett team, en informell grupp eller ett helt företag. Att vara en informell ledare är att få ett speciellt uppdrag. Informella ledare har inte samma självklara väg att följa, utan måste mer känna sig fram i ledarskapet. Kurser i informell ledning tar upp dilemmat att befinna sig mellan en grupp, som ser dig som ledare, och den formella chefen. Informella ledare uppstår hela tiden och för chefen som ska leda och utveckla verksamheten är det viktigt att förså det. 

Föreläsning om att bygga relationer med ditt team

Under en utbildning i Stockholm för ledare kommer ämnet teamdynamik att komma upp. Det är ett viktig ämnesområde och med utökade kunskaper kommer du att inse att olika arbetsplatser har olika dynamik. Detta beror ofta på hur den professionella relationen mellan individerna ser ut. Detta i sin tur styrs ofta av företagsvärderingar. Vissa arbetsplatser värderar kamratskap mellan anställda och arbetsledare. Andra försöker förhindra chefer från att knyta personliga kontakter med sina anställda. Sådana företag vill ha tydliga gränser för professionella relationer. Oavsett vilken form ni har hos er så är positiva professionella relationer förtroendeskapande mellan dig och ditt team. Dessutom skapar det en bra arbetsmiljö.

Att göra efter din utbildning i Stockholm

Efter en dag med utbildning och kunskapsinhämtning kan det vara skönt att få vila hjärnan lite. Stockholm bjuder på många sevärdheter och fina platser att besöka. Till exempel kan du ta en promenad på vackra Djurgården. Här finns flera gångvägar som snirklar sig fram, både längs vattnet och i skir bokskog. Det finns caféer och restauranger om du behöver fylla på energiförrådet. På Djurgården ligger även Skansen, Nordiska Museet, Vasamuseet och Gröna Lund. Alla värda ett besök. Andra besöksmål i huvudstaden är Stockholms stadshus, Kungsträdgården och Kungliga slottet. Gillar du shopping är utbudet stort, såväl i citykärnan som en bit utanför, dit du enkelt tar dig med antingen tunnelbanan eller pendeln.

Gå på upptäcksfärd i Stockholm

Passa på att gå på upptäcksfärd efter en utbildningsdag i Stockholm. Det är skönt att sträcka på benen före middagen. Det finns många fina parker att strosa runt i och fundera på dina lärdomar. Att gå är ett bra sätt för hjärnan att bearbeta de intryck den fått under dagen. Plus att du får motion. Båda sakerna främjar inlärningen och gör dig redo inför ännu en dag i skolbänken. Om ditt hotell har ett gym kan ett pass där tjäna samma syfte, om vädret skulle vara dåligt.

Ledarskapsutbildning i Stockholm tränar dina färdigheter

Under en ledarskapsutbildning i Stockholm får du tillfälle att öva upp din färdighet i att skapa goda relationer. Du får träna på att vara öppen för teamets åsikter och att lyssna aktivt. Att få teamets medlemmar att känna sig hörda är mycket positivt i relationsskapandet. Ta även för vana att fira ibland, även för småsaker. Att ge beröm och belöna förbättrar motivationen, skapar en god miljö och uppmuntrar utvecklingen av meningsfulla jobbrelationer. Att utveckla sina färdigheter i att skapa goda relationer när du är ledare är något som ofta glöms bort. Det är dock ett viktigt ämnesområde och utgör kittet i teamet. Det främjar samarbete och trivsel och förtjänar en plats i ledarens kunskapsbank.

Ledarskapsprogram för chefer och ledare

En utbildning för ledare är ett ledarskapsprogram som är inriktat på att guida dig genom ledarskapets olika områden. Det är specialdesignat för att passa in i ledarens vardag. En vardag som består av planering och möten, samtal och diskussioner, vardagsbestyr och framtidsplanering. En brokig skara ämnen således. Hur väl du lyckas i ditt ansvar som ledare beror på dina kunskaper och din utbildning. Dina personliga egenskaper väger tungt. Att ha empatin och medkänslan på plats från början är bra. Dessa är grundläggande när du ska leda människor. Alla dina färdigheter som chef kan du öva upp.

Ansvaret att vara chef

Det är ett stort ansvar att vara chefen för gruppen. Allas blickar är riktade mot dig. Dina ord, gester och ditt beteende blir analyserat och iakttaget. Dina beslut avgör framtiden för både teamet och er del av verksamheten. Det kan kännas tungt att axla ansvaret. Ett ledarskapsprogram i Stockholm kan liknas vid en ansvarsutbildning. Det är en kurs i att våga och kunna ta på sig ansvaret att leda ett team av medarbetare, utan rädsla. Med kunskaper kommer trygghet. När du får kunskap om hur grupper och individer, samspelar kommer du att tryggt kunna föra ditt team mot målen.

Fysisk utbildning i Stockholm kontra digital utbildning

En digital utbildning i ledarskap kanske inte slår upplevelsen av att sitta i en utbildningslokal i Stockholm, men det kommer nära. Lärandet som sker under en online-utbildning är effektivt och praktiskt och sparar dessutom mycket tid för utbildningsdeltagarna. Online-utbildningar som är förinspelade har den fördelen att du kan titta på dem när du vill. Det är bra för dig som behöver passa in ditt lärande i ett hektiskt schema. Du kan även gå tillbaka och se om ett avsnitt. Ibland är detta faktiskt att föredra, framför att ta till sig att innehåll på en gång under en fysisk utbildning.

Utveckla dina digitala ledarskapsfärdigheter och få ett försprång

Att vara ledare idag och känna sig säker och trygg med de digitala verktygen ger ett ordentligt försprång. Kunskapen gör att du kan hålla möten på distans och utveckla personal som arbetar hemifrån. Du kan spara tid genom smarta lösningar och så vidare. Vi har bara skrapat på ytan ännu. Vem vet hur digitala ledare kommer att arbeta i framtiden? Helt säkert är att digital utbildning kommer att fortsätta vara en del av utbildningsutbudet och även utvecklas vidare. Se till att utveckla dina digitala ledarskapsfärdigheter. Då kommer du att ha ett försprång jämfört med ledare som inte tar sig tid att lära sig mer.

Chefsrelaterade frågor

Ledarskapsutbildning i Stockholm för dig som är chef tar självklart upp chefsrelaterade frågeställningar. Utbildningen kan till exempel ta upp området att fatta beslut. Om du har en chefsbefattning är du med och tar viktiga beslut. Du styr den dagliga verksamheten i en eller flera enheter inom ett företag. Som chef ansvarar du för att sätta affärsmål, planera hur de ska uppnå dem och övervaka deras framgångsrika genomförande. Mycket av detta kan du lära dig under en utbildning i ledarskap, som är riktad mot chefsrollen. 

Utbildning för enhetschefer

En enhetschef har ett stort ansvar och behöver möjlighet att utveckla ett starkt ledarskap. Att se till att er organisation har starka enhetschefer som kan bedriva ett korrekt och modigt ledarskap, är av avgörande betydelse för er framgång. Ge därför era chefer kunskaper genom utbildning, så att visionerna för er verksamhet kan följa det spår ni har satt upp. Ledarskapskurser är viktiga för att förstå vad det är som är nödvändigt för att skapa ett bra arbetsklimat. Att leda andra är komplext. Att få träffa andra chefer under en utbildning hjälper den nya enhetschefen att sortera bland alla ledarskapsområden. Han eller hon lär sig även att använda rätt ledningsredskap vid rätt tillfälle.

Nya och erfarna enhetschefer lär sig om ledarskap

Dina behov av ledarskap är avgörande för vilken typ av utbildning du behöver. Kanske är du en ledare som haft ansvar för en grupp under en längre tid. Då har du hunnit att skaffa dig erfarenheter av att leda och kan grunderna i att föra verksamheten framåt. Är du istället ny i rollen som ledare? Då är det mycket begärt att du ska ha fått kunskap om alla de delar som en bra och stark ledare behöver ha. Var du än befinner dig i ditt ledarskap kan du behöva ställa några frågor till dig själv. Vilka är dina styrkor respektive dina svagheter? Hur kommunicerar du med de du leder? Hur beter du dig i en pressad situation? Låt svaren guida dig när du söker utbildning, så att du väljer rätt utbildningsnivå.

Utbildning i ledarskap och organisation i Stockholm

En grunläggande utbildning i ledarskap och organisation är ett utbildningsprogram som ger dig en introduktion till ämnet. Den går igenom dess centrala begrepp, perspektiv och teorier. En grundkurs i ledarskap och organisation kan innehålla flera olika delar, beroende på utbildningsanordnaren. Även syftet med och målgruppen för utbildningen spelar in. Eftersom ledarskapet är centralt lär du dig vad ledarskap är och varför det är viktigt. Du får se exempel på hur det kan utövas i olika situationer. Utbildningen ger dig kunskaper om olika stilar i ledarskapet samt vilka egenskaper och färdigheter ledaren behöver ha. Ett inslag brukar även vara att visa hur du kan utveckla ditt eget personliga ledarskap.

Organisationslära

Programpunkten som tar upp organisationen lär dig vad en organisation är. Du inser hur den kan uppstå och även förändras med tiden. Vi går igenom vilka faktorer som påverkar den och vilken din roll som ledare är. Under föreläsningarna lär du dig om olika typer av organisationer och hur struktur och kultur inverkar på dem. Vi belyser processer som kan pågå samt visar hur du kan analysera och förbättra dessa.

Verksamhetsutveckling

På schemat står även utveckling av verksamheten. Du lär dig att planera, genomföra och utvärdera olika typer av projekt och förändringsarbeten i en organisation. Du får tillgång till praktiska metoder, verktyg och modeller för att utveckla verksamheten. En viktig del av utbildningen tar upp hur du gör för att både involvera och motivera dina medarbetare i utvecklingen. Vi tittar även på intressenter utanför organisationen och hur både påverkar och påverkas av er.

Hållbarhet på programmet

Hållbarhet är ett ord på mångas läppar. En utbildning kan lära dig mer om vad hållbarhet innebär för en organisation. Med rätt kunskaper blir det enklare för dig att se hur ni kan bidra till en mer hållbar organisation. Vi går igenom olika dimensioner av hållbarhet. Här ser vi till exempel på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. För att få varaktig hållbarhet behöver du förstå hur du ska kunna integrera alla dessa dimensioner i både ledarskapet och utvecklingen av verksamheten.

Bra strategi för ledaren att utbilda sig

Att investera i en ledarskapsutbildning i Stockholm är en smart och strategiskt rätt åtgärd. Du utvecklar ditt ledarskap och din karriär som ledare får en ordentlig skjuts. Fortfarande inte övertygad? Här  kommer ytterligare några skäl till varför du snarast bör planera in en ledarskapsutbildning i Stockholm:

  • Du får utväxling i din profession. Som en ledare av idag behöver du känna till de verktyg som en utbildning ger dig.  Med rätt kunskaper och insikter kan du växa i ditt ledarskap. Vad sägs om att lära dig moderna ledarskapsmetoder,  fungerade tekniker för kommunikation och att hålla medarbetarsamtal?
  • Lär känna andra ledare och börja forma ditt nätverk. En utbildning i ledarskap i Stockholm är ett gyllene tillfälle att träffa andra yrkesverksamma ledare. Du kommer att lära känna människor från olika branscher och organisationer.  Tänk vilka möjligheter det ger dig till att utbyta erfarenheter! Du kan aldrig få för många kontakter, så påbörja ditt eget nätverk så snart som möjligt.
  • Möjlighet att gå hem i tid. Ja, du läste rätt. Även ledaren behöver komma hem i tid. En ledarskapsutbildning ger dig många praktiska verktyg för att effektivisera och strukturera din vardag. Det kan handla om metoder för att delegera, hantera problem i arbetsgruppen och fatta strategiska beslut.
  • Vem är du som ledare? Om du inte har funderat över det tidigare är en utbildning i ledarskap ett bra tillfälle till reflektion. Visst behöver du rent yrkesmässig utveckling, men du behöver även reflektera över ditt ledarskap och vilken sorts ledare du är och vill vara. Vad är du stark inom? Inom vilka områden finns potential till förbättring?

Måste ledaren vara expert?

En ledarskapsutbildning i vår huvudstad ger dig god träning i att vara ledare. Du får ta del av ett utbildningsprogram som sätter fokus på viktiga ledarfrågor. Till exempel diskuteras hur väl du som chef behöver känna till den verksamhet du leder. Utbildningsledaren kommer förmodligen att säga att detta många gånger beror på vilken bransch man arbetar i. Det finns en del sektorer där det kan vara en fördel att kunna visa, guida och instruera sina medarbetare direkt i arbetet. Dock är det många som säger att de allra flesta chefstjänster inte kräver expertkunskap i verksamheten.

Utbildade chefer når längre

Det de flesta verksamheter behöver, är bra chefer som leder sina medarbetare i rätt riktning. Som följer upp deras resultat och ger dem goda förutsättningar att göra sitt jobb. När du som ny chef ska leda en verksamhet som du inte har fackkunskap om är det viktigt att vara ödmjuk. Du bör även vara lyhörd för och intresserad av dina medarbetares kunskaper. Som chef för en verksamhet man saknar kunskap om, är det klokt att öka förståelsen för medarbetarnas arbete. Först då har du bra förutsättningar att skapa mål och stötta medarbetarna i deras arbete.