Utbildning för ny ledare inte chef

Här får du tips om våra utbildningar för dig som ska börja leda utan chefsmandat

Utbildning ledarskap ej chef

Inriktning mot ledarskap eller praktisk arbetsfördelning

Vad vill du helst få ut av din ledarskapsutbildning, nu när du är ny som ledare? Vi har framför allt 3 inriktningar:

  • fokus ligger på själva ledarskapet och hur du leder och coachar din grupp mot era mål
  • fokusen är riktad på praktiskt arbetsledning och hur du leder och fördelar arbetsuppgifter
  • projektledning, dvs fokus ligger på att lära sig att planera och genomföra projekt

När du har inriktningen på plats är det enklare att välja utbildning.

Med fokus på ledarskap

Välj utbildningen Att leda utan att vara chef för att få en helhetsbild av ledarskapsrollen och vad det innebär att vara ledare för en grupp. Du lär dig använda flera praktiska ledningsverktyg, bl a coachning, målstyrning, kommunikation och delegering. Tillsammans med kunskap om svåra samtal och konflikthantering får du en heltäckande utbildning i att leda utan att vara chef.

Med fokusen på praktisk och effektiv arbetsledning

Efter vår Arbetsledarutbildning har du lärt dig hur du bäst leder och fördelar arbetet som arbetsledare. Du lär dig om prioritering, planering och kommunicering med din arbetsgrupp, så att jobbet blir gjort och medarbetarna behåller arbetsglädje och motivation. Du lär dig även att hantera konflikter och får kunskap om vad du ska göra vid t ex misskötsel. Med rätt arbetsledarskap kommer du att bli en stark och framgångsrik ledare för din grupp.

Projektledarfokus

Välj vår Projektledarutbilding om du nyligen fått förtroendet att leda ett projekt. Du får kunskaper som gör det möjligt att genomföra projekt från start till målgång. Som ny i rollen som projektledare behöver du vara något av en tusenkonstnär, med många bollar i luften samtidigt. Vår utbildning för nya projektledare går igenom projektets alla faser, och vad din roll som projektledare består av i varje fas. Inte oväntat är kommunikation en av hörstenarna i ett projekt och du lär dig att kommuncera effektivt och vid rätt tillfälle.

Så här säger våra kursdeltagare:

Innehållet är användbart och man får en bred förståelse för projektledning. Trevlig och öppen stämning. Prisvärd!
Det bästa jag gått på och Martin var helt strålande bra. Bäst. Jättebra.
Intressant innehåll. Väldigt mycket bra tankeställare. Föreläsaren mångkunnig och talför. Väldigt imponerande. Fina lokaler. Uppiggande.