Utbildning för ny formell chef

Tips på vad du kan behöva tänka på inför valet av utbildning i ledarskap när du är ny som formell chef

Att välja utbildning för ny chef

Utbildning när du är ny i rollen som chef

Igår var du kollega, idag ska du börja agera som chef. Vad ska du tänka på när du ska välja utbildning? När du ska börja arbeta som chef med personalansvar är det viktigt att du får breda kunskaper inom ledarskap. En utbildning bör därför ge dig lärdomar inom dessa områden:

  • Jag är ny som chef, hur ska jag lyckas?
  • Framgångsfaktorer för att leda andra
  • Att lyckas genom att leda alla typer av människor
  • Hur ska jag tänka och agera som chef?
  • Hantera och förebygga konflikter
  • Kommunicera så att alla förstår
  • Medarbetarsamtalet som ledningsverktyg
  • Grunderna i arbetsrätt

Om det är detta du vill lära dig ska du gå utbildningen Ny som chef.

Få rätt förutsättningar med vår utbildning i ledarskap

Under utbildningen går vi igenom fakta, teorier och modeller för ett framgångsrikt ledarskap. Lika viktigt är att det finns utrymme för funderingar och diskussioner kring viktiga förutsättningar för att kunna leda både effektivt och motiverande, t ex:

- vilka mandat att leda har du i din nya roll? Du behöver känna till inom vilka ramar du kan agera som chef. Otydlighet leder till osäkerhet.
- har du tid att få vara chef? Det är viktigt att du får möjlighet att verkligen lägga den tid som krävs i ditt nya uppdrag.
- vilka förväntningar har din organisation på dig? Du måste veta vad som förväntas av dig i olika situationer och inom olika områden.

Utbildningen vill ge dig insikter om olika aspekter på ledarskapet och hjälpa dig att undvika onödiga hinder och fallgropar.

Många uppskattar att det även finns ett steg 2 av denna utbildning, så att du enkelt kan fortsätta din utveckling som chef.

Alla våra utbildningar i ledarskap

Vill du se en översikt över alla utbildningar i ledarskap, klicka på ledarskapsutbildning. Där finns även korta förklaringar till varje utbildning. Om du har några frågor eller funderingar om utbildning i ledarskap för dig, tveka inte att kontakta oss!

 

Så här säger våra kursdeltagare:

Bra engagemang från en uppenbart kompetent föreläsare ledde till givande diskussioner. Uppskattar även möjlighet och uppmuntran att kostnadsfritt få bolla frågor och funderingar med honom efter utbildningen.
Bra innehåll. Otroligt viktiga verktyg för att bli en bra ledare. Kunnig, passionerad kursledare! Utmärkt lokal!
Jättebra och givande. Fick bra svar.